Camping en omgeving

De camping

Kom, Zie en Bewonder het bijzonder mooie landschap en geniet ervan! Laat u leiden tot een groter bewustzijn en kennis van de natuurlijke omgeving. Voor een aangenaam weekend of vakantieverblijf is onze minicamping zeer rustig gelegen in de Brabantse Kempen, in een mooi Oud Hollands landschap met vele verschillende boomsoorten en een vogelrijk gebied. Bijzondere vogels en dieren die u kunt aantreffen in de omgeving zijn; de patrijs, de steenuil en het ree.

 

De camping is ideaal voor de 45 +er , rustzoekers en natuurliefhebbers. Een prachtige omgeving om te wandelen of te fietsen, we zijn direct gelegen (500 mtr.)aan de knooppunt routes. We hebben geen speeltoestellen voor kinderen.

 

De camping ligt ongeveer 3,5 km buiten het dorp. Op loopafstand (500 mtr.) hebben we de Staatsbossen, een prachtig stuk natuur met een groot en klein meer. Verder vindt u in de nabije omgeving prachtige natuurgebieden en stiltegebieden. Ook vanuit de dorpskern kunt u diverse wandelommetjes maken en zijn er diverse gelegenheden om lekker te eten of een terras te pakken.

Wat biedt onze camping

Ervaar de kracht van Gastvrijheid en Hartelijkheid! U kunt bij ons kamperen in het groen met veel ruimte om u heen. Zo staat de biodiversiteit en de “natuur in brede zin” hoog in het vaandel bij ons. Wij willen de biodiversiteit behouden en beschermen, daarom vindt u op en rondom de camping een diversiteit aan nestkastjes, houtsingels, fruitbomen, struiken, bloemen en drachtplanten voor onze honingbijen, vlinders en andere insecten. De bijen zijn zeer belangrijk voor de bestuiving van alle voedselgewassen.

 

Onze camping biedt u 18 zeer ruime staanplaatsen voor camper, caravan of tent. Campers tot max. 3.500 kg worden toegelaten. De helft van de plaatsen zijn gescheiden door een coniferenhaag wat veel privacy biedt. De andere plaatsen zijn open en gelegen aan een mooie bloemrijke flora en faunarand waar de vlinders , hommels en bijen het goed toeven vinden. Zelf hebben we enkele bijenkasten staan en onze bijen telen voor u heerlijke honing!
(de kasten staan niet op de camping)

 

Alle staanplaatsen zijn voorzien van water tappunten en elektrische aansluitingen. Het sanitair gebouw wordt verwarmd door middel van onze zonnepanelen.

 

Er zijn volop mooie wandel, fiets- en mountainbike routes aanwezig. We zijn gecertificeerd als ANWB Gastvrij Pluspunt, een extraatje voor fietsers en wandelaars. Klik op het certificaat en u kunt zien wat we extra te bieden hebben. Ook kunt u voldoende informatiemateriaal voor bezienswaardigheden in de omgeving bij ons vinden. Voor de dierliefhebbers loopt er diverse kleinvee rond, zoals scharrelkippen, hanen en enkele paarden en schapen.

Verder bieden we

  • Gratis Wifi
  • Verse scharreleieren
  • Heerlijke ontbijt-/lunch en borrelplanken
  • Honing eigen imkerij
  • Bijenproducten en cadeau artikelen
  • Streek- en huisgemaakte producten
  • Mini bibliotheek
  • Wasmachine en centrifuge
  • Klein vintage/retro snuffel-(koop)hoekje
  • Pin betaling mogelijk
gratis-wifi

Verder in de omgeving

Landgoed “De Utrecht”

Landgoed “De Utrecht” is gelegen in de Brabantse Kempen en strekt zich uit over de gemeente Hilvarenbeek en Reusel de Mierden. Aan de westzijde wordt het landgoed begrensd door België. Bij herberg In den Bockenreyder is het goed toeven als pleisterplaats tijdens uw fiets- of wandeltocht.

Landgoed “Baest”

Landgoed Baest is gelegen in de gemeente Oirschot, tussen Tilburg en Eindhoven. Het Landgoed is zo’n 500 hectare groot, grotendeels bestaand uit bos, weiden en waterpartijen. Een enclave: het hoofdhuis en diverse gerestaureerde bijgebouwen vormen tezamen een idyllische, van oorsprong Middeleeuwse nederzetting.

Landschotsche Heide

De venwitsnuitlibel: alleen al om die naam zou je dit gebied willen bezoeken. En dan vliegen er ook nog eens 28 andere soorten libellen rond boven de vennen. Ruim een kwart van de oppervlakte bestaat uit open water. Maar het gebied is ook interessant voor de moerassprinkhaan, blauwe kiekendief, zwarte ruiter en regenwulp. Stuk voor stuk soorten die je hier tegen kunt komen.

Oirschotse Heide

De Oirschotse Heide is een uitgestrekt Brabants natuurgebied waar je stevig kunt wandelen. In dit gevarieerde gebied tref je vele planten- en diersoorten aan. Tussen de grove dennen ruik je die typische dennengeur, zeker na een regenbuitje. Bij een verscholen vennetje kun je even heerlijk wegdromen of je hoofd leegmaken terwijl je over het glimmende water staart.

Geocaching

Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht waarbij je aan de hand van coördinaten de juiste plek vind waar de schat verborgen ligt. Wanneer je een geocache gevonden hebt, log je jouw naam in het logboek en leg je de geocache terug op dezelfde plaats zodat de volgende geocacher ernaar op zoek kan. In de omgeving van Vessem en onze camping zijn veel van deze caches te vinden en de locaties worden dan ook veel gezocht en bezocht.

Voor meer informatie: geocaching.nl en geocachen.nl

geocaching-nederland